
2 dl socker
1,5 dl ljus sirap
3 dl iMat
1 msk vaniljsocker
1 st kanelstång
1 msk vegetabiliskt fett
Rör samman alla ingredienser utom fett i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och koka på svag värme utan lock i ca 70-90 min, ta upp kanelstången efter halva tiden. Gör kulprov för att fastställa konsistensen, är kolan för mjuk koka ytterligare och är den för hård avsluta med att ta i fettet. Häll upp i knäckformar (eller på bakplåtspapper) och låt svalna.
Kom ihåg att storleken på kastrullens botten avgör koktiden - mindre kastrull tar länge tid. Recept och bild - oatly.
Lycka till!
♥ ♥
1,5 dl ljus sirap
3 dl iMat
1 msk vaniljsocker
1 st kanelstång
1 msk vegetabiliskt fett
Rör samman alla ingredienser utom fett i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och koka på svag värme utan lock i ca 70-90 min, ta upp kanelstången efter halva tiden. Gör kulprov för att fastställa konsistensen, är kolan för mjuk koka ytterligare och är den för hård avsluta med att ta i fettet. Häll upp i knäckformar (eller på bakplåtspapper) och låt svalna.
Kom ihåg att storleken på kastrullens botten avgör koktiden - mindre kastrull tar länge tid. Recept och bild - oatly.
Lycka till!
♥ ♥

När jag kokade denna kola så gick det snabbt, ca 30-45 minuter (120-125 grader)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar