(12 stycken, stora)
3 ägg
2½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
skal och saft av 1 citron
3 dl färska (eller frysta) hallon
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker riktigt vitt och pösigt. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Blanda i rivet skal och saften av en citron. Placera pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med muffinssmet. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.
Raspberry frosting
3 dl florsocker
150 g philadelphiaost
1½ dl färska (eller frysta) hallon
Hallon till garnering
Rör florsocker och philadelphiaost krämigt. Vänd försiktigt ner hallonen och bred frostingen på cupcaksen. Garnera med hallon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar