måndag 8 mars 2010

Raspberry cupcakes

Receptet kommer från Leila Lindholm's bok "a piece of cake"

(12 stycken, stora)

3 ägg
2½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
skal och saft av 1 citron
3 dl färska (eller frysta) hallon

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker riktigt vitt och pösigt. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Blanda i rivet skal och saften av en citron. Placera pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med muffinssmet. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.


Raspberry frosting

3 dl florsocker
150 g philadelphiaost
1½ dl färska (eller frysta) hallon

Hallon till garnering

Rör florsocker och philadelphiaost krämigt. Vänd försiktigt ner hallonen och bred frostingen på cupcaksen. Garnera med hallon.

Avnjuts med en kopp kaffe eller ett glas mjölk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar