onsdag 10 februari 2010

Mörk och lyxig kladdkaka

2 ägg
2 dl strösocker
100 g mjölkfritt margarin
100 g mjölkfri mörk choklad, ex. Michel cluizel 60 % de cacao
1 dl vetemjöl

Servering:
frukt/bär
florsocker
mjölkfri vaniljglass

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200° C. Klipp ut en rund cirkel av bakplåtspapper och lägg det i en rund form med löstagbar kant. Smöra pappret och formens kanter, bröa dessutom kanterna.
2. Vispa ägg och socker lätt.
3. Smält smör och choklad på svag värme, låt svalna lite innan det blandas med ägg/socker-blandningen.
4. Vänd ner vetemjöl och häll smeten i formen.
5. Grädda lite nedanför mitten i ugnen ca 20 minuter. Låt kakan kallna i formen och stjälp sedan upp den på ett fat. Servera med siktat florsocker över och frukt/bär samt glass!

Njut... mumsfilibabba =)
allergimat.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar