måndag 18 januari 2010

Vegetarisk lasagne

4 portioner
200 g färska lasagneplattor
600g frusen hackad spenat
500 g naturell Keso
Västerbottensost

Tomatsås:
500 g krossade tomater med basilika
1 tsk sambal oelek
2 msk tomatpuré
1 dl chilisås
1 tsk socker
1 pressad vitlöksklyfta
salt och svartpeppar

Gör så här:

  • Tina spenaten och pressa ur vattnet.
  • Blanda ingredienserna till tomatsåsen i en kastrull, rör i spenaten och keson.
  • Varva tomatsås/keso/spenat-blandningen och lasagneplattor.
  • Börja och avsluta med ett tunt lager tomatsås/keso/spenat-blandning och strö över osten.
  • Grädda i ugn, 200 grader, i ca 30 minuter.

Servera lasagnen med en grönsallad och ett gott bröd (tex vitlöksbröd).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar