tisdag 8 december 2009

Saffranskaka (mjölkproteinfritt alternativ)

200 g mjölkfritt margarin
1 paket saffran
2 ägg
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1,5 dl solhavre
4 dl vetemjöl

Garnering:
florsocker

Gör så här:
Smält det mjölkfria margarinet och låt det svalna. Smörj och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter.

Vispa ägg och strösocker (med elvisp) så det blir vitt och poröst, vispa sedan ner saffran, bakpulver och solhavredrycken. Tillsätt vetemjöl och det smälta mjölfria margarinet och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 45 minuter.

Låt kakan stå några minuter i formen innan du stjälper upp den på ett fat. Låt svalna övertäckt.

Vid servering:
Sikta över florsocker.

Mums, detta är en supergod kaka!

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar