150 g mjölkfritt margarin
5 dl solhavre
2 paket saffran
1 dl strösocker
0,5 tsk salt
ca 15 dl vetemjöl
Fyllning:
100 g mjölkfritt margarin
200 g mandelmassa
vaniljsocker
ägg och pärlsocker/mandelspån
Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Värm solhavredrycken fingervarm och tillsätt saffran, häll sedan detta över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt strösocker, salt och det mesta av mjölet och knåda (i assistent) till en smidig deg. Tillsätt det rumstempererade margarinet och bearbeta degen ytterligare i ca 5 minuter. Jäs i 30 minuter.
Dela degen i två delar och kavla ut till två plattor. Bred margarin och riv mandelmassa över, strö på vaniljsocker. Rulla sen ihop och skär varje del i 24 bitar. Lägg bullarna i formar och låt jäsa i 30 minuter.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker/mandelspån. Grädda i ugn 250°C i cirka 8-10 min.
Mycket goda bullar!
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar