5 dl iMat (havregrädde)
2/3 vaniljstång
4 msk socker
2 tsk gelatinpulver + 2 msk vatten
Gör så här:
Blanda gelatinpulver och vatten i ett litet mått som tål vattenbad eller mikrovågsugn. Låt det stå och svälla i fem minuter. Värm sedan gelatinet i vattenbad tills det är flytande och helt genomskinligt.
Häll havregrädde och socker i en gryta. Skär upp vaniljstången på längden. Skrapa ned fröna i havregrädden och lägg även i vaniljstången. Värm havregrädden försiktigt tills det börjar koka sakta. Tag grytan från värmen och rör ned gelatinet.
Häll upp i serveringsglas genom en sil.Låt stå kylskåpskallt i några timmar så att pannacottan stelnar. Pannacottan kan serveras naturell eller med till exempel färska bär, sylt eller mosade frusna bär, vilket du lägger i ett tunt lager ovanpå pannacottan. Om du använder frusna bär kan du låta dem halvtina och sedan mosa dem med en gaffel tillsammans med lite florsocker.
Lycka till!

2/3 vaniljstång
4 msk socker
2 tsk gelatinpulver + 2 msk vatten
Gör så här:
Blanda gelatinpulver och vatten i ett litet mått som tål vattenbad eller mikrovågsugn. Låt det stå och svälla i fem minuter. Värm sedan gelatinet i vattenbad tills det är flytande och helt genomskinligt.
Häll havregrädde och socker i en gryta. Skär upp vaniljstången på längden. Skrapa ned fröna i havregrädden och lägg även i vaniljstången. Värm havregrädden försiktigt tills det börjar koka sakta. Tag grytan från värmen och rör ned gelatinet.
Häll upp i serveringsglas genom en sil.Låt stå kylskåpskallt i några timmar så att pannacottan stelnar. Pannacottan kan serveras naturell eller med till exempel färska bär, sylt eller mosade frusna bär, vilket du lägger i ett tunt lager ovanpå pannacottan. Om du använder frusna bär kan du låta dem halvtina och sedan mosa dem med en gaffel tillsammans med lite florsocker.
Lycka till!

mjölkfri.com
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar