5 dl iMat (havregrädde)
2/3 vaniljstång
4 msk socker
2 tsk gelatinpulver + 2 msk vatten
Gör så här:
Blanda gelatinpulver och vatten i ett litet mått som tål vattenbad eller mikrovågsugn. Låt det stå och svälla i fem minuter. Värm sedan gelatinet i vattenbad tills det är flytande och helt genomskinligt.
Häll havregrädde och socker i en gryta. Skär upp vaniljstången på längden. Skrapa ned fröna i havregrädden och lägg även i vaniljstången. Värm havregrädden försiktigt tills det börjar koka sakta. Tag grytan från värmen och rör ned gelatinet.
Häll upp i serveringsglas genom en sil.Låt stå kylskåpskallt i några timmar så att pannacottan stelnar. Pannacottan kan serveras naturell eller med till exempel färska bär, sylt eller mosade frusna bär, vilket du lägger i ett tunt lager ovanpå pannacottan. Om du använder frusna bär kan du låta dem halvtina och sedan mosa dem med en gaffel tillsammans med lite florsocker.
Lycka till!

2/3 vaniljstång
4 msk socker
2 tsk gelatinpulver + 2 msk vatten
Gör så här:
Blanda gelatinpulver och vatten i ett litet mått som tål vattenbad eller mikrovågsugn. Låt det stå och svälla i fem minuter. Värm sedan gelatinet i vattenbad tills det är flytande och helt genomskinligt.
Häll havregrädde och socker i en gryta. Skär upp vaniljstången på längden. Skrapa ned fröna i havregrädden och lägg även i vaniljstången. Värm havregrädden försiktigt tills det börjar koka sakta. Tag grytan från värmen och rör ned gelatinet.
Häll upp i serveringsglas genom en sil.Låt stå kylskåpskallt i några timmar så att pannacottan stelnar. Pannacottan kan serveras naturell eller med till exempel färska bär, sylt eller mosade frusna bär, vilket du lägger i ett tunt lager ovanpå pannacottan. Om du använder frusna bär kan du låta dem halvtina och sedan mosa dem med en gaffel tillsammans med lite florsocker.
Lycka till!

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar