tisdag 15 december 2009

Mörkt matbröd med filmjölk

4 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
4 dl blandade frön (linfrön, solroskärnor, nötter, russin etc.)
4 tsk bikarbonat

2 dl ljus sirap
1 liter filmjölk
o,5 dl rapsolja

Blanda ihop de torra ingredienserna följt av sirap, filmjölk och olja. Häll smeten i bakformar (2 brödformar) och grädda i nedre delen av ugnen, 175 grader, i ca 70 min.

Mycket enkelt och gott, mums:) gör gärna dubbel sats med en gång!

Lycka till!

3 kommentarer:

  1. Tipsar om att tillsätta en dl lingonsylt. Blir saftigt och gott. Ska nog baka lite i helgen för en gång skull...

    SvaraRadera
  2. så sant, blir säkert gott med lingonsylt... detta bröd kan varieras hur mkt som helst... och familjen älskar detta bröd

    SvaraRadera
  3. Så bra, jag har letat nytt brödrecept, detta ska jag prova i helgen, lägger upp resultatet på bloggen :)

    men...ingen jäst? vad smidigt att slippa jäsningen :)

    SvaraRadera