torsdag 24 december 2009

Laxpaj (mjölkproteinfritt)

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 g margarin (mjölkfritt)
2 msk kallt vatten
lite salt

Fyllning:
250 g broccoli
1 liten röd lök
200 g rökt lax
3 ägg
3 dl iMat (havregrädde)
0,5 krm chilipeppar
2 krm salt

Sätt ugnen på 200°. Klä en pajform, 24 cm, med degen. nagga med en gaffel. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10 min. Skär av stjälkarna på broccolin och förväll buketterna i 3-5 min i lättsaltat kokande vatten. Låt rinna av i ett durkslag. Skala och klyfta rödlöken. Rensa och skär laxen i bitar. Fördela broccoli, rödlök och lax i pajskalet. Vispa ihop ägg, grädde/mjölk, chilipeppar och salt.Häll på äggstanningen.Grädda pajen i nedre delen av ugnen i cirka 25 minuter.

Denna paj är baserad på receptet - Rökt lax i paj.

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar